7 mars 2010

Nummer till närmsta optikern?

Efter OS var det sagt att man skulle spela med 4 domarsystem under resten av säsongen. Toppen, tänkte jag och de flesta för då borde det ju bli minimalt med misstag och fler regelrätta matcher.
Men oj så fel vi hade!

Jag kan ju börja med torsdagens hemmamatch mot Djurgården..
Anders Söderberg stod med pucken vid sargen och ryggen mot spelet, då kommer det en djurgårdare och tacklar honom fult bakifrån. Den situationen får Norgren att se rött och han vill visa att man inte beter sig på det sättet och ger sig då på djurgårdaren. Det utbryter ett slagsmål och när det är över så slänger en djurgårdare ur sig en kommentar som retar upp Skrbek som ger tillbaka med några slag.
Allt detta resulterar på något sjukt sätt i att SAIK får spela 4 min med en man mindre på planen.. Det var dock i slutet av matchen och SAIK kunde hålla undan och vinna med 4-3.

Idag spelade de på bortaplan mot Södertälje.
Det började med att täljes nyckelspelare Linus Klasen står vid sargen med ryggen mot spelet, då kommer SAIKs Oscar Lindberg bakifrån och ger honom en regelrätt tackling i ryggen men det resulterar tyvärr i att Linus nyckelbensled blev skadad..
Vid ett nedsläpp några minuter senare står en SSK:are och psykar oscar och när pucken är släppt börjar han slåss med en i SAIK. Domaren gör då rätt och ger SSK:aren en 10 min missconduct.
Vid ett tillfälle lite senare kokar det över för Södertälje och en av deras spelare slänger sig över Oscar och ett rallarslagsmål utbryter. Senare kommer Lundberg, Hagos & Warg för att försvara sitt klubbmärke och medspelare och det slutar med ca 8 matchstraff, 4 för vardera lag..
Jag kan ju berätta att en av domarna var Lärking, då kanske ni kan lista ut resten.. Det slutade iallafall som sagt med många matchstraff men det sjuka var att vissa som knappt slogs blev "långtidsutvisade" medan vissa som hade slagsmål knappt fick något straff..

Man trodde att det skulle bli bättre med ytterligare en domare, men man kan inte alltid ha rätt.
Man kanske borde satsa på ett 5 domarsystem!?

Inga kommentarer: