25 januari 2012

Kärlek - Ett nödvändigt ont

Ända sedan människan kom till världen så har dennes liv berikats med känslor av alla de slag. Det finns obegränsat med känslor, vissa bättre än andra. Det är omöjligt att se sitt liv passera framför ögonen utan att ha upplevt alla de känslor som går att uppleva. Jag anser att en av de absolut bästa känslorna som går att uppleva är kärleken. ”Allt du behöver är kärlek” är något som du säkert har hört någon gång, där både kärleken till familjen och pojk- eller flickvännen inräknad.

När jag tänker efter är det faktiskt sant. Du som har haft den enorma turen att vara omringad av de du älskar allra mest, du vet att det inte finns något som går att sätta emot. Allra minst den värdefulla ägodelen pengar. Det är en otrolig trygghet att umgås med de som älskar en för den man är, utan några som helst justeringar.

Det är i tonåren de flesta inleder sitt första, seriösa förhållande. I början kan det mest vara ett test, för att se hur det känns. Det är väldigt sällan de där första förhållandena håller i sig särskilt länge. Men så finns det ett ögonblick i livet då du faller handlöst för någon. Det är något som jag tror starkt på; Den rätta. Det sägs att det är omöjligt att vara förälskad och klok på samma gång och det ligger nog faktiskt något i det. Särskilt i början när du är upp över öronen förälskad och det finns ingen annan du hellre vill spendera tid med än med din älskling. Tyvärr så är det ytterst ovanligt att förhållandena håller för evigt och det är speciellt där vid separationen jag har en fundering.

När en pojke och en flicka har haft ett förhållande men plötsligt väljer att gå olika vägar i livet, varför, i de flesta fall, är man då tvungen att säga upp kontakten helt? Beror det på oron av den som dumpat, som är rädd att känslorna ska komma tillbaka och man ska ångra sig ifall man fortsätter att umgås? Det är där felet sitter. Jag tycker att man ska kunna fortsätta att umgås. Ifall känslorna växer sig starka igen så är man menade för varandra. Om känslorna fortfarande finns där trots alla oroligheter, det är då du har träffat den. Den rätta.

1 kommentar:

Emma sa...

Så sjukt bra skrivet!